AKORDEON ART 2017


Stari sajt Akademije


Akordeon Art 2010-2016


Nagrade i priznanja


Na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Baljalučki bijenale 2016“, koje je održano od 18-22.05. 2016. god. u Banja Luci, studenti Muzičke akademije UIS su ostvarili solidan uspjeh:
 • Jelena Andrić i Jelena Milović, studentice 1. godine u klasi prof. mr Nevene Ćeklić, u kategoriji Klavirski duo, osvojile su 2. nagradu.
 • Milović Jelena, student 1. god, klasa prof. mr Zoran Jančić, disciplina Klavir solo, osvojila je 3. nagradu.
Više informacija...
Na 12. Međunarodnom festivalu slovenske muzike u Moskvi, Anđela Đerić, student 4. godine solo pjevanja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u klasi doc. mr Klaudije Krkotić, osvojila je gran- pri nagradu, koja se dodjeljuje najboljem izvođaču akademskog solo pjevanja u svim kategorijama. Anđela je prošle godine, na svom prvom učešću na ovom festivalu osvojila treće mjesto, ove godine bila je najbolja u konkurenciji 48 takmičara iz 13 slovenskih zemalja. Osim gran-pri nagrade za solo pjevanje, Đerićeva je u duetu sa tenorom Emanuelom Jošićem osvojila prvu nagradu u kategoriji Vokalni ansambli. Na istom takmičenju, diploma za izuzetno klavirsko umijeće dodijeljena je i doc. mr Maji Đogo, klavirskom saradniku i korepetitoru. Doc. mr Klaudija Krkotić je, pored priznanja za izuzetne pedagoške rezultate, dobitnik i diplome za majstorski kurs i žiriranje u kategoriji solo pjevači i vokalni ansambli. Više informacija...
Na XIII Međunarodnom takmičenju "Žene u muzici", Kragujevac (20-22.05.2016) studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu postigli su veliki uspjeh.
U kategoriji Kamerna muzika (klasa doc. mr Slađana Kovač) dva studentska trija Muzičke akademije su osvojila prva mjesta: 1.nagradu (98 bodova) osvoji je trio:
 • Danijela Avramović - flauta
 • Milica Jovičić - violina
 • Marija Martinović – klavir

1. nagradu (96 bodova) osvojio je trio:
 • Vanja Danilović - harmonika
 • Nikolina Čolović - violina
 • Sara Mičić – klavir

U kategoriji Flauta, tri studentkinje Muzičke akademije UIS, uz izvrsnu klavirsku saradnju dr Vesne Damljanović, su osvojile prva mesta u svojim kategorijama.
 • Ajla Subašić, maksimalnih 100 bodova,
 • Danijela Avramović (99 bodova)
 • Katarina Živković (98 bodova)
Klasa prof. mr Sanja Stijačić Ovo takmičenje je dio Internac... Više informacija...
Andjela Jovičević, student 4. godine, klasa prof. mr Sanja Ostić osvojila je DRUGU nagradu na Medjunarodnom takmičenju solo pjevača „Lav Mirski“ – Osjek (Hrvatska) u okviru 4. kategorije u konkurenciji 11 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH, Crne Gore. Više informacija...
Na 4. Međunarodnom takmičenju MEH- FEST, održanom u Beogradu, Srbija, u Centru lepih umetnosti GUARNERIUS , 02.-03.04.2016.god. studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ostvarili su izuzetno visoke rezultate. Student treće godine Drinić Aleksandar iz klase dr Zorana Rakića, red.prof. je pobedio u studenskoj kategoriji i postao LAUREAT. Prve nagrade su dobili student četvrte godine Ilić Aleksa, iz klase dr Zorana Rakića, red.prof. i student druge godine Živojinović Mihajlo, iz klase Danijele Rakić mr, vanr.prof. Više informacija...