AKORDEON ART 2017


Stari sajt Akademije


Akordeon Art 2010-2016


Nagrade i priznanja


18.07.2017.

Prva nagrada kvintetu harmonika „Accordeus“ sa Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 5. Festivalu ruske muzike „Boljšoj”

Kvintet harmonika „Accordeus“ Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu osvojio je Zlatnu matriošku na Festivalu ruske muzike „Boljšoj“ koji je održan od 13-15. jula 2017. godine na Mokroj Gori.

Kvintet harmonika „Accordeus“ je osnovan u maju 2016. godine, a čine ga studenti Muzičke akademije: Nikola Pantelić, Milica Muhadinović, Stefan Ćeha, Miljana Đurović i Vanja Danilović, pod umjetničkim rukovodstvom prof. mr Dražana Kosorića. Na Festivalu ruzke muzike Boljšoj nastupili su u okviru II kategorije (od 18-25 godina). Nagradu im je uručio maestro Valeri Gergijev.

U okviru posebne kegorije Festivala „Dijalog talenata“ nastupio je i Aleksa Mirković, student harmonike. Bio je to uspješan i zapažen nastup mladog talentovanog studenta Muzičke akademije iz klase prof. Danijele Rakić.

U okviru Festivala, u II takmičarskoj kategoriji, nastupili su i studenti klavira Muzičke akademije UIS-a Nikola Simović i Lena Lukić iz klase prof. mr Nevene Ćeklić.