AKORDEON ART 2017


Stari sajt Akademije


Akordeon Art 2010-2016


Nagrade i priznanja


31.10.2017.

67. Svetski trofej harmonike, Francuska

Na 67. Svjetskom trofeju harmonike, koji se održao u periodu od 23-29.10.2017. god. Aleksa Mirković, student druge godine harmonike na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu, je sa svojom kompozicijom Bela knjiga pobijedio u kategegoriji kompozitori, čime je ostvario veliki uspjeh. Kategoriju je anonimno ocjenjivao 35-člani žiri, sastavljen od eminentnih profesora harmonike iz raznih država svijeta.

Aleksa Mirković, inače iz klase Danijele Rakić mr, vanr.prof. se predstavio i solo nastupom u kategoriji seniori, kategoriji koja sadrži tri etape i gdje se predstavljaju takmičari starosti do 32 godine. Kao takmičar, od samo 20 godina, zauzeo je osmo mjesto, čime je potvrdio kvalitet i visoke kriterijume odsjeka za harmoniku Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Ovu kategoriju ocjenjivao je 15-člani žiri.

Ovogodišnji 67. Svjetski trofej održan je ove godine u Rodezu, Onet de Šato u Francuskoj. Na konkursu su bili predstavnici iz 35 zemalja svijeta, i preko 200 takmičara, što je do sada najveća posjećenost najprestižnijem i najjačem takmičenju za akademsku harmoniku.